Ratsastussaappaat ja -kengät

Laadukkaat ratsastussaappaat myy Horser.fi-verkkokauppa. Tutustu valikoimaan ja katso ohjeet ratsastussaappaiden koon valintaan.

Ratsastussaappaat ovat pääasiassa kahdentyyppisiä: estesaappaita ja koulusaappaita. Estesaappaissa on nauhat edessä, ja niitä käytetään useimmiten este- ja kenttäratsastuksessa. Koulusaappaissa sen sijaan ei ole nauhoja, ja niitä käytetään yleensä kouluratsastuksessa.

Horser.fi-verkkokauppamme kattavista ratsastustarvikevalikoimista löydät monenlaiset ratsastussaappaat, ratsastuskengät ja jodhpurit. Valitse vaihtoehdoista juuri omaan käyttöösi sopivat jalkineet. Valikoimistamme löytyvät myös ratsastussaappaat rennompaan tallikäyttöön tai esimerkiksi talvikäyttöön.

Laadukkaat ratsastuskengät

Jodhpur-ratsastuskengät minichapsien kanssa suojaavat ja tukevat säärtä tavallisia saappaita paremmin. On makuasia haluatko käyttää saappaita, vai jodhpur-kenkiä ja niiden päällä minichapseja. Useimmiten uuden harrastajan valinta on kumiset ratsastussaappaat tai jodhpur-kengät ja minichapsit. Paljon ratsastavan valinta on usein nahkainen ratsastussaapas tai jodhpur-kengät ja saappaanvarret tai chapsit, jotka yhdessä näyttävät saappailta.

Valikoimiimme kuuluvat myös perinteisen malliset synteettiset ratsastuskengät Villacolta. Kun olet löytänyt käyttötarkoitukseesi soveltuvat ratsastussaappaat, ratsastuskengät tai jodhpurit, on tärkeä selvittää, minkä kokoiset jalkineet tarvitset. Sitä varten sinun täytyy ottaa muutamia mittoja, joista voit lukea Lue lisää -painikkeen alta.

Ratsastussaappaiden koon valinta

Kengissä koon valinta on helppoa, koska yleensä saappaiden ja jodhpureiden koko on suunnilleen sama kuin kenkäsi koko normaalistikin.  Saappaiden osalta on tärkeää mitata pohkeen ympärys, jotta osaat valita tarpeeksi hyvin pohkeen ympärille istuvat ratsastussaappaat. Käytä mittanauhaa ja mittaa pohkeen ympärys paksuimmasta kohdasta siten, että sinulla on jalassa ratsastushousut ja sukat. Vertaa tätä mittaa haluamasi saapasmallin kokotaulukkoon. Monet valmistajat tarjoavat useita eri ympärysmittoja kapeasta erittäin leveään. Viimeinen tarvitsemasi mitta on jalan korkeus. Ota mitta istuessasi kantapään alaosasta polvitaipeeseen saakka. Tämä mitta kertoo kuinka korkeavartiset ratsastussaappaat tarvitset. Kun saappaita on käytetty jonkin aikaa ja ne muotoutuvat jalkaan, ne yleensä pehmenevät ja laskeutuvat hieman, joten mittaustulokseen kannattaa lisätä pari senttiä. Vertaa tätäkin tulosta kokotaulukkoon nähdäksesi minkä kokoiset ratsastussaappaat tarvitset.

Näytetään kaikki 8 tulosta